Jak smažit vejce měkkým drahokamem

Jak smažit vejce s měkkým žloutkem

Pokud jste ventilátor měkkých vajec, jste na správném místě! V tomto článku vás naučíme krok za krokem k smažení vejce s perfektním měkkým drahokamem. Připravte se na ochutnat toto potěšení!

Krok 1: Vyberte čerstvá vejce

Aby se zajistilo měkké vejce kvality, je důležité zvolit čerstvá vejce. Zkontrolujte datum vypršení platnosti na obalu a dávejte přednost organickým vajecům, která obvykle mají chutnější drahokam.

Krok 2: Zahřejte pánev smažení

Umístěte pánev na mírném ohni a nechte ji několik minut zahřát. Je důležité, aby pánev byla velmi horká, aby se smažení vejce rychle a žloutk zjemnil.

Krok 3: Přidejte olej nebo máslo

Aby se zabránilo přilepení vajíčka na pánev, přidejte nějaký olej nebo máslo. Rozložte se přes spodní část pánve a zajistěte, aby byl pokryt celý povrch.

Krok 4: Rozbijte vejce v pánvi s ořezáním

Opatrně rozbijte vejce přímo do pánve. Pokud dáváte přednost, rozbijte vejce do misky dříve a nalijte jej do pánve. To zabraňuje pádu Peels do přípravy.

Krok 5: Sezóna podle chuti

Dokuchněte vejce solí a pepřem podle chuti. Pokud si přejete, můžete přidat další koření, jako jsou tenké bylinky nebo strouhaný sýr.

Krok 6: Nechte měkký žloutek

Nyní je čas nechat drahokam měkký. Nechte vejce smažit asi 2 minuty, dokud se nevaří bílá a žloutek je stále tekutý. Pokud dáváte přednost pevnějšímu drahokamu, nechte smažit déle.

Krok 7: Odstraňte z pánve

S pomocí špachtle vyjměte vejce z pánve a položte na talíř. Během tohoto procesu buďte opatrní, abyste nezlomili žloutek.

Krok 8: Podávejte a užívejte si!

Nyní pouze podávejte měkké vejce na talíři a ochutnejte toto potěšení. Můžete vás doprovázet chlebem, toastem nebo dokonce salátem. Dobrá chuť k jídlu!

Doufám, že se vám tento recept líbil, jak smažit vejce měkkým drahokamem. Vyzkoušejte to doma a překvapte vás úžasnou chutí tohoto jednoduchého a chutného jídla!

Scroll to Top