Jak tisknout velký obrázek na několika listech

Jak tisknout velký obrázek na více listech

Tisk velkého obrazu na více listech může být náročný úkol, ale se správnými technikami a správnými nástroji je možné získat úžasné výsledky. V tomto článku prozkoumáme několik způsobů, jak tisknout velký obrázek na různých listech, takže můžete vytvářet plakáty, bannery a další dopadající vizuální části.

1. Ruční dělení obrázku

Jednoduchý způsob, jak tisknout velký obraz na několika listech, je rozdělit se na ruční. K tomu budete potřebovat program pro úpravu obrázků, jako je Adobe Photoshop nebo Gimp.

Nejprve otevřete obrázek v editačním programu a vyberte nástroj pro řezání. Poté definujte velikost listů, kde chcete vytisknout obrázek. Pokud například chcete tisknout na listech A4, nastavte velikost výběru na 21 cm x 29,7 cm.

Poté nakrájejte obrázek na několik částí, každý s velikostí vybraného listu. Nezapomeňte mírně překrývat řezané části, aby se usnadnilo sestavení.

Po odříznutí všech částí obrázku uložte samostatně a vytiskněte každý na samostatný list. Při tisku se ujistěte, že zrušíte zaškrtnutí zaškrtnutí stránky „Upravit stránku“ nebo „Resort a upravit na stránku„ Stránka “, abyste se ujistili, že obrázek bude vytištěn ve správné velikosti.

2. Použití softwaru pro tisk plakátu

Další možností je použití softwaru pro tisk plakátu, jako je Posterozor nebo Rasterbator. Tyto programy jsou speciálně navrženy pro tisk velkých obrázků na různých listech.

Chcete -li použít software pro tisk plakátu, stačí otevřít obrázek v programu, vyberte velikost listů, které chcete vytisknout, a v případě potřeby upravit nastavení řezání a překrývání. Poté program automaticky rozdělí obrázek na různé části a generuje soubory PDF nebo jednotlivé obrázky pro každý list.

Po generování souborů stačí vytisknout každý na samostatný list. Znovu se ujistěte, že zrušíte zaškrtnutí zaškrtnutí zaškrtnutí stránky „Upravit“ nebo „velikost velikosti pro nastavení“.

3. Použití tiskárny na tisk na více listech

Některé tiskárny mají funkci tisku na více listů, která vám umožňuje automaticky vytisknout velký obrázek na několika listech. Tato funkce je obvykle k dispozici v nastavení tisku tiskárny.

Chcete -li tuto funkci používat, otevřete obrázek na programu prohlížení obrázků nebo v programu pro úpravu obrázků podle vašeho výběru. Poté přejděte do nastavení tisku a vyhledejte možnost tisku na více listech.

Vyberte tuto možnost a nastavte velikost listů, kde chcete vytisknout obrázek. Poté jednoduše vytiskněte obrázek a tiskárna automaticky rozdělí obrázek na několik částí a vytiskněte každou část na samostatném listu.

Závěr

Tisk velkého obrazu na více listech se může zdát komplikovaný, ale se správnými technikami a správnými nástroji lze dosáhnout působivých výsledků. Vyzkoušejte možnosti uvedené v tomto článku a vyberte tu, která nejlépe vyhovuje vašim dostupným potřebám a zdrojům.

Scroll to Top