Jak vyčistit pračku

Jak vyčistit pračku

Udržování pračky je nezbytné pro zajištění toho, aby vaše oblečení vždy vyšlo čisté a vonící. Pravidelné čištění stroje navíc pomáhá prodloužit jeho životnost. V tomto článku ukážeme krok za krokem, jak správně vyčistit pračku.

Krok 1: Externí čištění

Začněte čištěním vnější části pračky. K odstranění všech nečistot nebo skvrn použijte vlhký hadřík s trochou neutrálního detergentu. Ujistěte se, že také vyčistíte tlačítka a ovládací panel.

Krok 2: Čištění bubnu

Nyní je čas vyčistit strojový buben. K tomu můžete použít konkrétní produkt pro čištění stroje nebo vytvořit domácí řešení. Smíchejte 1 litr teplé vody s 1 šálkem bílého octa a nalijte do bubnu.

Poté přidejte 1 šálek jedlé sody. Zapněte stroj v nejdelším cyklu promývání a nechte jej fungovat bez oblečení. Tato směs odstraní zbytky z mýdla, bakterií a nepříjemných pachů.

Krok 3: Čištění výdeje

Výdejka a změkčovač mýdla je také třeba pravidelně čistit. Vyjměte stroj z stroje a umyjte jej teplou vodou a neutrálním detergentem. Pokud se hromadí odpady, můžete odstranit starý zubní kartáček.

Krok 4: Čištění filtru

Zkontrolujte, zda má pračka filtr a pokud ano, pravidelně čistěte. Filtr je zodpovědný za zachování vlákna a objektů, které mohou potrubí bránit. Chcete -li jej vyčistit, jednoduše jej odstraňte a umyjte pomocí tekoucí vody.

Krok 5: Čištění drenážní hadice

drenážní hadice může také v průběhu času hromadit nečistoty a odpad. Zkontrolujte překážky a v případě potřeby odstraňte hadici a omyjte tekoucí vodu.

Krok 6: Pravidelné čištění

Aby byla pračka vždy čistá, je důležité pravidelně čistit. Doporučuje, pokud provedete úplné čištění každé 2 nebo 3 měsíce, v závislosti na frekvenci používání stroje.

6

Postupujte podle těchto jednoduchých tipů a vaše pračka bude vždy čistá a připravená k efektivně umytí oblečení. Nezapomeňte se poradit s příručkou výrobce, kde najdete konkrétní informace o čištění počítače.

Scroll to Top